Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Zorg voor goed onderhoud

Om ervoor te zorgen dat op regenachtige dagen al dat water in je tuin geen overlast veroorzaakt is onderhoud aan de lijnafwatering belangrijk. Want met goed onderhoud hoeft al dat regenwater geen probleem te zijn.

Vermijd wateroverlast

Blad en vuil zorgen ervoor dat lijnafwateringsgoten, putten en schoonlopers verstopt raken. Als deze verstopt zijn voeren ze het water niet juist meer af, waardoor er waterplassen op je gazon of terras ontstaan.
Uiteindelijk kunnen deze plassen leiden schade aan je woning.

Onderhoud aan de lijnafwatering is eenvoudig

Om wateroverlast en schade te voorkomen is regelmatig onderhoud nodig. Dit lijkt moeilijk maar is reuze eenvoudig.

Heb je een roostergoot? Verwijder dan het rooster met een roosterhaak. Verwijder blad en ander vuil met de hand of een borstl, maak de vuilemmer leeg, vervolgens even de goot doorspuiten en klaar ben je!

In geval van een sleufgoot open je eerst de inspectiepunten aan de uiteinden. Aan de ene zijde voer je een tuinslang in waar je water in de goot spuit. Aan de andere zijde vang je, bijvoorbeeld met een zeef of vergiet, blad en ander vuil op zodat het niet het riool of infiltratievoorziening in gaat.

Is in jouw lijngoot een vuilvanger aangelegd dan heeft deze de functie om een groot deel van takjes en organisch tuinafval op te vangen. Haal het rooster of het er boven liggende luik omhoog; til de vuilemmer er uit en leeg hem boven de composthoop of vuilton.

Simpel toch?