Nieuws

De RedDot design award is een prestigieuze designprijs. Wij zijn daarom ook reuze trots dat ons dit jaar de “Red Dot Award: Product Design 2020” ten deel is gevallen. Het ACO EasyGarden Voronoï rooster van gietijzer is geïnspireerd op de schoonheid van de natuur. De Franse ontwerper Franc Magné ontwierp dit buitengewone rooster.

Lees hier meer over deze bijzondere roostergoot.


Ambassaseur ACO EasyGarden legt wadi aan met RainBloxx infiltratiesysteem

"Een beter klimaat begint bij je eigen tuin", zegt onze EasyGarden ambassadeur Marion Ruigrok van MQM Tuinontwerpen. Marion zit al 32 jaar in het vak en is voorstander van groene en diervriendelijke tuinen. Met een wadi, een verdieping in je tuin waarin je tijdelijk water kunt opvangen, heb je een uitstekend middel in handen voor het watersysteem in jouw klimaattuin.

Deze wadi van 1 x 4,5 meter heeft ze vorig aangelegd en werkt uitstekend. Het regenwater, dat afkomstig is van het dak van de garage en het grote terras, wateren af op deze wadi. Onderin de wadi heeft ze het RainBloxx infiltratiesysteem verwerkt, dat het regenwater vasthoudt en op een later moment geleidelijk afgeeft aan de bodem. Bovenop de RainBloxx ligt 20cm zand en vervolgens tuinaarde, waarin de vochtminnende planten zijn geplant.

Wist je dat er al veel gemeentes subsidie verstrekken om regenwater slimmer te gebruiken? Klik hier voor meer informatie en tips. Tip nummer 9 gaat over de wadi.


Tuinprofessionals

Op 8 en 9 januari 2020 vinden de Tuinprofessionaldagen voor de 10e keer plaats! Voor deze jubileum editie kun je een top programma verwachten. Dus schrijf je via onderstaande link in voor de nieuwsbrief en je ontvangt t.z.t. een uitnodiging ✍️

https://www.tuinprofessionals.nl/tuinprofessionals-2020


PRAKTIJK Hoe gebruik je ACO RainBloxx

Er wordt weer een warme, droge zomer voorspeld. Het is altijd weer de vraag of dat ook echt gaat gebeuren, dus je kunt er maar beter op voorbereid zijn. Ons advies is: “Houd water in de tuin, want water is kostbaar!” Dit kan met ACO RainBloxx. Het systeem kan op zoveel manieren worden ingezet dat wij er voorbeeld filmpjes van hebben gemaakt. Deze zeggen zoveel meer dan duizend woorden! Bekijk de eerste versie op onze website.

Bekijk hier de toepassingsfilm van de RainBloxx 200;


NBD-online

ACO EasyGarden RainBloxx is toegevoegd aan NBD-online. Nederlandse BouwDocumentatie, vakinformatie voor vaklieden in bouw en installatie!

Bekijk hier het artikel op de NBD website.


Nu Verkrijgbaar Slimline CorTen

Enige tijd geleden introduceerden wij de ACO EasyGarden SlimLine CorTen. Deze lijngoot past qua uitstraling perfect in iedere tuin. De CorTen stalen afdekking is geoxideerd waardoor een warme roestbruine kleur ontstaat. Dit combineert mooi bij andere materialen in de tuin, denk daarbij ook aan CorTen stalen opsluitbanden langs borders.


Klik hier voor meer informatie over dit product:


Houd water in de tuin

Tegenwoordig moeten we water in tuin opvangen, en dat kan! Plaats de ACO Slimline goot bovenop een ACO RainBloxx 200 en boor gaten in de bodem van de goot. Bij hevige regenval heeft de RainBloxx de capaciteit om grote hoeveelheden water op te vangen. Hij Zuigt zicht helemaal vol. Op het moment dat het weer droog is kan hij het water afgeven aan de omliggende grond. Zo creëer je een waterbuffer en houd je het water in je eigen tuin!

Bekijk hier dit deel van de uitzending op onze pagina


NIEUW RainBloxx in drie uitvoeringen

Regen, soms valt er te veel, soms te weinig. In een slim aangelegde tuin wordt daar rekening mee gehouden. Door ACO RainBloxx toe te passen kan regenwater zowel hoog als diep worden geïnfiltreerd in de bodem van de tuin. Sluit de RainBloxx aan op een lijngoot of direct op de regenpijp en buffer zo eenvoudig regenwater in de tuin. Op warme dagen wordt het water vanzelf weer opgenomen door de omliggende grond en verdampt. Dit betekent minder sproeien en extra verkoeling!

Klik hier voor meer informatie en toepassingsvoorbeelden


KLIMAAT Breng waterbalans in de tuin

We worden allemaal geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering. Heeft u een tuin, dan weet u dat flinke, langaanhoudende regenbuien, wateroverlast veroorzaken op terrassen en in borders. Maar tijdens warme en vooral droge zomers raakt de grond juist uitgedroogd en verdort al het groen. Om dit te voorkomen is sproeien met kostbaar kraanwater de enige optie. Zou het niet ideaal zijn om regenwater op te vangen in de bodem van de tuin, zodat je in droge tijden van die buffer gebruik kunt maken?

Download hier de brochure voor meer informatie


BINNENKORT SlimLine CorTen

Populair in het ACO EasyGarden assortiment is de SlimLine. Deze subtiele goot is voorzien van een aluminium of zwart rooster. Vanaf nu is ook een CorTen stalen rooster verkrijgbaar. Op CorTen staal vormt zich een roestlaagje. Het materiaal roest vervolgens niet verder! Hierdoor heeft CorTen een robuuste uitstraling die past in iedere tuin. De SlimLine CorTen is leverbaar vanaf medio Maart 2019.

Lees hier meer over dit product op onze EasyGarden website.