Browser niet ondersteund

Je gebruikt een oude browser die wij niet meer ondersteunen. Overweeg het gebruik van een moderne webbrowser zoals Microsoft Edge, Google Chrome of Firefox voor de beste website-ervaring.

Nieuws


Wij zien je graag op de Groene Sector vakbeurs!

Nadenken over een klimaatbestendige tuin wordt steeds belangrijker, want extreme regenbuien en lange periodes van droogte veroorzaken overlast en schade aan de tuin. Door het toepassen van slimme oplossingen kunnen we regenwater, wat nu afgevoerd wordt naar het riool, juist gebruiken. Regenwater is van nature zacht en schoon water en goed voor het kostbare groen in de tuin. Zo maken wij de lokale WaterCycle weer rond! Wij vertellen je hier graag meer over op dinsdag 9, woensdag 10 en donder 11 januari op de Groene Sector vakbeurs! Wij zijn te vinden op stand 157. Graag tot dan!

Winactie!

Door je aan te melden via onderstaande button maak je automatsich kans op een plantenterrarium, als je bij ons op de stand langskomt maak je tevens kans op de hoofdprijs! Een Plantenterrarium XXL. Schrijf je dus nu in!

Direct aanmelden voor gratis toegang!


De perfecte binnenkomer

De vernieuwde schoonlopers van ACO zijn slim en praktisch ontworpen. De schoonloper blijft leverbaar in de standaardmaten 600 x 400, 750 x 500 en 1000 x 500 mm, maar ook in een 600 x 600 mm uitvoering. Deze is mooi te combineren met de zeer gangbare 60×60 tegels. Hierdoor is minder slijp- en paswerk nodig en kan de schoonlopers optisch nog beter worden ingepast in de bestrating. Door te combineren kunnen groot formaat schoonlopers worden gerealiseerd. De roosters of matten kunnen eenvoudig worden verwijderd om de onderbak te reinigen. Dankzij de nieuwe geïntegreerde kunststof randbescherming wordt roestvorming voorkomen.

Nieuw:
– verkrijgbaar in 4 maten
– modulair systeem
– nieuwe afvoeraansluiting
– kunststof randbescherming – roestvrij
– eenvoudig in onderhoud
– belastingsklasse B125

Download hier de flyer

De Groene Sector vakbeurs 2023

Nadenken over een klimaatbestendige tuin wordt steeds belangrijker, want extreme regenbuien en lange periodes van droogte veroorzaken overlast en schade aan de tuin. Door het toepassen van slimme oplossingen kunnen we regenwater, wat nu afgevoerd wordt naar het riool, juist gebruiken. Regenwater is van nature zacht en schoon water en goed voor het kostbare groen in de tuin. Wat kun jij met dit gratis en milieuvriendelijke regenwater? Wij vertellen je hier graag meer over op dinsdag 10, woensdag 11 en donder 12 januari op de groene sector vakbeurs! Wij zijn te vinden op stand 157. Graag tot dan!

Bestel hier je gratis ticket

De Groene Sector vakbeurs

De Groene Sector vakbeurs, hét kennis- en netwerkmoment voor de groene branche, gaat door! Ben jij geïnteresseerd in klimaat adaptieve oplossingen voor de tuin, dan is het zeker de moeite waar ons te bezoeken. Wij participeren op de stand van MBI, de steenmeesters van Nederland! (standnummer 150). Bestel hier je ticket voor gratis toegang tot de beurs:

Bestel hier je gratis ticket

Stagiaire ACO House&Garden

Björn Buiting, student Junior Accountmanagement op het Graafschap College is na een gedegen inwerkperiode nu op pad als onze vertegenwoordiger. Ben je hem al tegenkomen met zijn bus? Of wil je graag een bezoek van hem of onze Account Manager? Laat het ons weten.

Kijk hier voor de contactgegevens


De herfst komt er aan, vermijd wateroverlast

Herfst - Blad en vuil kunnen #verstoppingen in #lijnafwateringsgoten, putten en schoonlopers veroorzaken. Hierdoor kan #regenwater niet meer goed weg met #wateroverlast in je tuin als gevolg! Onderhoud is het sleutelwoord. Als je aan de slag gaat in de tuin, vergeet dan de #goten en #putten niet. Dit lijkt lastig maar is reuze eenvoudig.

Kijk hier voor meer informatie


Klimaat voor de makkelijke klimaatbewuste weg

Slim - Een waterballet onder de #buitenkraan in je tuin geeft vaak veel ongemak. Maar de aansluiting van een putje op de riolering is vaak een lastige klus. ACO heeft hiervoor de #infiltratieput bedacht. Geen gedoe met aansluitingen op het riool, maar slim het water opgevangen en #infiltreren in de bodem. Een #klimaatbewuste oplossing, slim en snel!

Kijk hier voor meer informatie.


Tips van Ivo

Watermanagement in de tuin is belangrijk met het veranderende klimaat.
Bekijk hier mijn tips en ideeën.


Aan de slag in de tuin? eerst de nieuwe brochure van ACO lezen!

Heb jij inspiratie nodig als het gaat om aantrekkelijke oplossingen voor watermanagement in de tuin? Download dan hier jouw exemplaar van de nieuwe ACO House&Garden brochure, bomvol ideeën voor een klimaatbestendige tuin!


Ivo maakt watermanagement in de tuin leuk

Tuinen klimaatrobuust maken. Hoe doe je dat? Ivo, de bekende tuinman van televisie, is onze merkambassadeur geworden. Hij laat je in dit filmpje zien hoe je regenwater van een terrasoverkapping opvangt met de ACO Slimline lijngoot, het ACO RainBloxx infiltratiesysteem en de ACO Hexagravel grindstabilisatieplaat. Zorg jij al voor meer omzet door een complete klimaatbestendige oplossing te bieden aan jouw klanten?


Slimline Design voor in de tuin

Je ziet het overal terugkomen in sanitaire toepassingen. Zwarte kranen, zwarte douches en zwarte accessoires. Maar ook in de tuin zorgt de zwarte ACO Slimline lijnafwateringsgoot voor een strak en trendy resultaat! Naast zwart is de Slimline ook leverbaar in andere kleuren. Zo is ook de nieuwe RVS Slimline vanaf begin juni uit voorraad leverbaar. Dus laat die zomer maar komen!


ACO regelmatig te zien op TV

Water is van levensbelang voor mens en natuur. Daarom is zonde om regenwater af te voeren naar het riool. Ook Ivo, de tuinman van het TV-programma De Grote Tuinverbouwing, weet dit. Daarom laat hij regelmatig zien hoe hij slim gebruik maakt van regenwater met de oplossingen van ACO. Op ons YouTube kanaal zie je hoe Ivo onze oplossingen toepast in diverse tuinen.

Via onze social media kanalen laten wij je weten wanneer ACO weer live te zien is bij De Grote Tuinverbouwing.


Reddot design award voor Voronoï rooster

De RedDot design award is een prestigieuze designprijs. Wij zijn daarom ook reuze trots dat ons dit jaar de “Red Dot Award: Product Design 2020” ten deel is gevallen. Het ACO Voronoï designrooster van gietijzer is geïnspireerd op de schoonheid van de natuur. De Franse ontwerper Franc Magné ontwierp dit buitengewone rooster.

Lees hier meer over deze bijzondere roostergoot.


Onze ambassaseur legt wadi aan met RainBloxx infiltratiesysteem

"Een beter klimaat begint bij je eigen tuin", zegt onze ambassadeur Marion Ruigrok van MQM Tuinontwerpen. Marion zit al 32 jaar in het vak en is voorstander van groene en diervriendelijke tuinen. Met een wadi, een verdieping in je tuin waarin je tijdelijk water kunt opvangen, heb je een uitstekend middel in handen voor het watersysteem in jouw klimaattuin.

Deze wadi van 1 x 4,5 meter heeft ze vorig aangelegd en werkt uitstekend. Het regenwater, dat afkomstig is van het dak van de garage en het grote terras, wateren af op deze wadi. Onderin de wadi heeft ze het RainBloxx infiltratiesysteem verwerkt, dat het regenwater vasthoudt en op een later moment geleidelijk afgeeft aan de bodem. Bovenop de RainBloxx ligt 20cm zand en vervolgens tuinaarde, waarin de vochtminnende planten zijn geplant.

Wist je dat er al veel gemeentes subsidie verstrekken om regenwater slimmer te gebruiken? Klik hier voor meer informatie en tips. Tip nummer 9 gaat over de wadi.


PRAKTIJK Hoe gebruik je ACO RainBloxx

Er wordt weer een warme, droge zomer voorspeld. Het is altijd weer de vraag of dat ook echt gaat gebeuren, dus je kunt er maar beter op voorbereid zijn. Ons advies is: “Houd water in de tuin, want water is kostbaar!” Dit kan met ACO RainBloxx. Het systeem kan op zoveel manieren worden ingezet dat wij er voorbeeld filmpjes van hebben gemaakt. Deze zeggen zoveel meer dan duizend woorden! Bekijk de eerste versie op onze website.

Bekijk hier de toepassingsfilm van de RainBloxx 200;


NBD-online

ACO House&Garden RainBloxx is toegevoegd aan NBD-online. Nederlandse BouwDocumentatie, vakinformatie voor vaklieden in bouw en installatie!

Bekijk hier het artikel op de NBD website.


Nu Verkrijgbaar Slimline CorTen

Enige tijd geleden introduceerden wij de ACO House&Garden SlimLine CorTen. Deze lijngoot past qua uitstraling perfect in iedere tuin. De CorTen stalen afdekking is geoxideerd waardoor een warme roestbruine kleur ontstaat. Dit combineert mooi bij andere materialen in de tuin, denk daarbij ook aan CorTen stalen opsluitbanden langs borders.


Klik hier voor meer informatie over dit product:


Houd water in de tuin

Tegenwoordig moeten we water in tuin opvangen, en dat kan! Plaats de ACO Slimline goot bovenop een ACO RainBloxx 200 en boor gaten in de bodem van de goot. Bij hevige regenval heeft de RainBloxx de capaciteit om grote hoeveelheden water op te vangen. Hij Zuigt zicht helemaal vol. Op het moment dat het weer droog is kan hij het water afgeven aan de omliggende grond. Zo creëer je een waterbuffer en houd je het water in je eigen tuin!

Bekijk hier dit deel van de uitzending op onze pagina


NIEUW RainBloxx in drie uitvoeringen

Regen, soms valt er te veel, soms te weinig. In een slim aangelegde tuin wordt daar rekening mee gehouden. Door ACO RainBloxx toe te passen kan regenwater zowel hoog als diep worden geïnfiltreerd in de bodem van de tuin. Sluit de RainBloxx aan op een lijngoot of direct op de regenpijp en buffer zo eenvoudig regenwater in de tuin. Op warme dagen wordt het water vanzelf weer opgenomen door de omliggende grond en verdampt. Dit betekent minder sproeien en extra verkoeling!

Klik hier voor meer informatie en toepassingsvoorbeelden


KLIMAAT Breng waterbalans in de tuin

We worden allemaal geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering. Heeft u een tuin, dan weet u dat flinke, langaanhoudende regenbuien, wateroverlast veroorzaken op terrassen en in borders. Maar tijdens warme en vooral droge zomers raakt de grond juist uitgedroogd en verdort al het groen. Om dit te voorkomen is sproeien met kostbaar kraanwater de enige optie. Zou het niet ideaal zijn om regenwater op te vangen in de bodem van de tuin, zodat je in droge tijden van die buffer gebruik kunt maken?

Download hier de brochure voor meer informatie


BINNENKORT SlimLine CorTen

Populair in het ACO House&Garden assortiment is de Slimline. Deze subtiele goot is voorzien van een aluminium of zwart rooster. Vanaf nu is ook een CorTen stalen rooster verkrijgbaar. Op CorTen staal vormt zich een roestlaagje. Het materiaal roest vervolgens niet verder! Hierdoor heeft CorTen een robuuste uitstraling die past in iedere tuin. De SlimLine CorTen is leverbaar vanaf medio Maart 2019.

Lees hier meer over dit product.